Save the date | Trots op GO | De week van het gespecialiseerd onderwijs 2022

23-05-2022

Samen op weg naar inclusiever onderwijs

Noteer in je agenda: van maandag 31 oktober tot vrijdag 4 november 2022 kan je niet alleen deelnemen aan de ‘De week van het gespecialiseerd onderwijs’, maar zelf ook een actieve bijdrage leveren. Zo maken we er samen een geweldige week van met als thema ‘Trots op het GO, samen op weg naar inclusiever onderwijs’. Aanjagers van deze week zijn Simea, Vivis en Sectorraad GO. Wij nodigen scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden van harte uit om tijdens deze week ook een bijdrage te leveren. Lees in deze special wat we allemaal in petto hebben en hoe jij hieraan kunt bijdragen.

Trots op GO

Binnen onze sector vinden mooie ontwikkelingen plaats die bijdragen aan inclusiever onderwijs voor onze leerlingen. En dat is iets waar we trots op mogen zijn! Op maandag 31 oktober openen we de week met het digitale GOngres en vinden er in de middag twee workshops plaats. Gedurende de week vinden er online sessies plaats, waarin het draait om het delen van Parels van Expertise. We sluiten de week af met een fysieke bijeenkomst voor bestuurders bij de Prodentfabriek in Amersfoort.

Het GOngres

Op maandag 31 oktober vindt Het GOnges plaats, live vanuit de studio De Stadstuin. Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:

10.00 – 10.20 uurWelkom en opening met de voorzitters
10.20 – 10.50 uurVraag het Eline
Na een korte inleiding kunnen deelnemers vragen over participatie stellen aan senior onderzoeker Eline Heppe van Vrije Universiteit Amsterdam
10.50 – 11.10 uurParels uit de Praktijk
11.10 – 11.40 uurVraag het Peer
Na een korte inleiding kunnen deelnemers hun vragen over gedrag en inclusief onderwijs stellen aan bijzonder hoogleraar Peer van der Helm
11.40 – 11.45 uurAfsluiting

In de middag verzorgen Eline Heppe en Peer van der Helm ieder een inhoudelijke digitale workshop, waarop dieper wordt ingegaan op hun onderwerp uit de ochtend.

Parels van Expertise

Op 1,2 en 3 november 2022 zetten wij de Parels van Expertise in de schijnwerpers, zodat onderwijsprofessionals met een passie voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften kennis kunnen opdoen en ervaringen kunnen uitwisselen. Zo maken we niet alleen zichtbaar wat voor geweldige ontwikkelingen zich binnen onze sector afspelen, maar helpen we elkaar ook verder. De parels delen we in de vorm van online sessies die plaatsvinden tussen 15.00 en 17.00 uur.

Bestuurlijke afsluiting

Op vrijdag 4 november 2022 sluiten we de week af met een fysieke GOngresdag voor bestuurders bij de Prodentfabriek in Amersfoort. De spreker is via de livestream ook onderwijsprofessionals te volgen en is na afloop online terug te kijken. Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:


09.30 – 10.00 uurInloop met koffie en thee
10.00 – 10.45 uurOpening en tafelgesprek met de voorzitters en bijzondere gasten
10.45 – 11.00 uurWissel met koffie en thee
11.00 – 11.45 uurRonde 1.
11.45 – 12.00 uurWissel met koffie en thee
12.00 – 12.45 uurRonde 2.
12.45 – 14.00 uurLunch met verdieping tijden een frisse neus
14.00 – 15.00 uurSpetterende spreker
15.00 – 15.30 uurAfsluiting
15.30 uurBorrel  

Zelf een bijdrage leveren?

Heeft jouw organisatie een Parel van Expertise waar jullie trots op zijn? Een Parel die echt gedeeld moet worden, zodat collega’s ervan kunnen leren en niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden? Dien dan jouw parel in! De Parels van Expertise plaatsen we op deze pagina van onze GOngres website. Op die pagina vind je ook een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe het indienen van de parel in zijn werk gaat. Uit de ingediende parels selecteren we een aantal parels die een digitale sessie kunnen organiseren tijdens ‘De week van het gespecialiseerd onderwijs’.

Naast het indienen van een Parel van Expertise kan je als organisatie ook een andere bijdrage aan deze week leveren. Bijvoorbeeld door een workshop, lezing of rondleiding te organiseren. Wij faciliteren het werven voor deze activiteiten. Je bent zelf verantwoordelijk voor de organisatie ervan. Zie ter inspiratie het aanbod vanuit Noordelijk Onderwijsgilde. Suggesties voor activiteiten kan je doorgeven aan info@gespecialiseerdonderwijs.nl.

Praktische informatie

Wanneer:van maandag 31 oktober tot en met 4 november 2022
Waar: Maandag tot en met donderdag online – vrijdag bij de Prodentfabriek in Amersfoort
Voor wie: De leden van Simea, Vivis en Sectorraad GO: bestuurders, schoolleiders, IB-ers, leerkrachten en netwerkpartners
Let op: Wil je bij het maken van de jaarplanning rekening houden met De week van het gespecialiseerd onderwijs en de middag na schooltijd van maandag tot en met donderdag zo veel als mogelijk vrij houden, zodat die collega’s ook aan de sessies kunnen deelnemen?